Tipuri curs

Inscrieri, tarife si durata cursuri

Categorii cursanti

Metode de invatare

Examene

Examene

Examenele ECL

✓ candidaţii pot alege să susţină doar două probe la alegere, spre exemplu exprimare orală şi ascultare sau scris şi înţelegerea textului.
✓ candidaţii care nu promovează la o anumită probă, au posibilitatea reluării examenului doar la această unică competenţă
✓ pentru promovarea fiecărei probe, candidaţii trebuie să realizeze 40% la examinarea pe competenţe şi 60 % la examenul complex
✓ pentru mai multe informaţii privind înscrierile la examen găşsiţi pe sit-ul ECL sau direct la noi la sediu. http://www.ecl.org.ro/inscrieri/
✓ examenele pot fi susţinute la nivelul cerut de către candidat (A2,B1,B2,C1)

diplomaECL1 diplomaECL2

 

Examenele IELTS

Oferă două nivele:
✓ Modulul general pentru muncă în străinătate
✓ Modulul academic necesar studiilor la universitate în străinătate

Examenul conține 4 probe:

✓ Înţelegerea unor texte scrise
✓ Înţelegerea unor dialoguri şi prezentări orale
✓ Scriere creativă
✓ Probă orală

Scala de evaluare conţine 9 benzi de la 0 la 9 unde banda 5 desemnează  utilizatorul modest iar banda 9 utilizatorul expert.
Majoritatea universităţilor cer pentru adimitere minimum 6,5.
Modulul general conţine aceleaşi probe ca şi modulul academic la un nivel mai scăzut şi o evaluare generoasă

Toate examenele sunt acceptate şi recunoscute în locul probei orale de competenţe lingvistice de la examenul de bacalaureat.
Examenele sunt recunoscute internaţional şi sunt încadrate în sistemul de examinare ALTE.

Pentru toate examenele se pot realiza simulări şi cursuri de  pregătire.

 

Examenul GOETHE / ÖSD

 

✓ Examenul ÖSD este un test de competență lingvistică, echivalent austriac al examenelor Goethe, cu același grad de recunoaștere internațională și cu valabilitate nelimitată. Pentru informații privind recunoașterea internațională a acestui examen, accesați http://www.osd.at/default.aspx?SIid=34&LAid=2.

✓Opțiunea pentru nivelul dorit rămâne la libera alegere a candidatului.

 

Examenele DELF/DALF

 

✓Examenele DELF şi DALF sunt diplome oficiale eliberate de Ministerul Educaţiei Naţionale din Franţa în vederea certificării cunoştinţelor de limba franceză ale candidaţilor străini.

✓Diploma de Studii de Limba Franceză (DELF) şi Diploma Aprofundată de Limba Franceză (DALF) reprezintă 6 diplome, corespunzând celor 6 niveluri ale Cadrului european Comun de Referinţă pentru limbi străine (CECRL). Cele 6 diplome care formează DELF şi DALF sunt complet autonome. Astfel, în funcţie de nivelul său de limbă, candidatul se poate înscrie direct la examenul corespunzător alegerii sale.

✓Pentru fiecare nivel sunt evaluate următoarele 4 competenţe :

  • - înţelegerea documentelor orale
  • - exprimarea orală
  • - înţelegerea documentelor scrise
  • - exprimarea în scris

 

Examenele CAMBRIDGE: KET, PET, FCE, CAE

✓Examenele Cambridge English Language Assessment sunt recunoscute de școli, universități, angajatori din sectorul public și privat din toate țările vorbitoare de limba engleză.

✓Succesul obținut în urma susținerii unui examen Cambridge English îți oferă un certificat recunoscut internațional ce demonstrează nivelul tău de limba engleză.

✓Fie că ești începător sau vorbitor fluent și dorești să-ți îmbunătățești competențele lingvistice, fie că studiezi sau profesezi, există examenul potrivit pentru tine.

✓Certificatele obținute în urma examenelor de limba engleză administrate de British Council pot fi folosite pentru echivalarea probelor de competență lingvistică în următoarele situații:

  • -Admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv (nivel minim necesar: A2 conform grilei CEFR);
  • -Bacalaureat (nivel minim necesar: B1 conform grilei CEFR).