Blog

 

 

 

Oportunități în învățarea limbilor străine și importanța acestora

Examene ECL Care înlocuiesc proba de competențe la BAC.

Continuăm seria de articole despre posibilitățile elevilor de liceu de a-și echivala proba de competențe de la bacalaureat și ce oportunități de cursuri există pentru părinții și copiii acestora care doresc să aprofundeze o limbă străină încă din fragedă pruncie. În afară examenului IELTS cu care deja ne-am familiarizat în articolele precedente, aș dori să vă prezentăm și alte examene pe care le oferă școala de limbi străine Babel Center Oradea.

Unul dintre acestea este examenul ECL (European Consortium for Languages), conceput în colaborare cu mai multe universități de prestigiu din lume, dând naștere acestui consorțiu al limbilor străine. Aș dori să vă prezint câteva informații despre testul ECL pe care puteți să îl susțineți la în mod periodic la centrul de limbi străine Babel Center Oradea..

Printre principalele avantaje pe care le oferă este faptul că poate fi susținut și cu o singură persoană, adică nu există un număr minim de participanți cum este în cazul altor examene de competență lingvistică și că dispune de valabilitate nelimitată, fiind recunoscut în tot spațiul european, America de Sud si Centrală. Totodată, certificatul ECL la limba engleză nivel B1 si B2 este echivalat cu proba de competență de la Bacalaureat, fiind însă util și pentru persoanele care doresc să aplice la o facultate în străinătate, într-o țară vorbitoare de limba germană sau engleză, de ex. Anglia, Danermarca, Germania, Austria sau chiar Ungaria- ex. Universitatea Central Europeană din Budapesta.

Școala noastră oferă elevilor de liceu posibilitatea de a susține examenul ECL la limba engleză și germană, începând cu nivelul A1 până la nivelul C1. Spre deosebire de alte certificate internaționale, procentajul pe care trebuie să îl obțină candidatul la fiecare probă pentru a promova este de doar 40% din 100%, ceea ce îl face mult mai “prietenos”.

Mai multe informații despre certificatele ECL, date de examen și perioada de înscriere găsiți pe site-ul www.ecl.org sau sunând la 0729 155 088 sau la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
CURSURI ȘI PENTRU CEI MAI MICI
Ca în fiecare an școlar, în luna octombrie și ianuarie, Babel Center Oradea oferă părinților care doresc să-și înscrie copii la cursuri de limba engleză, germană, franceză, italiană sau rusă această oportunitate.

Până acum am menționat mai mult examenele pe care le pot susține elevii de liceu dar pentru a ne putea dezvolta competențele lingvistice cu ușurință, este esențial să avem contact cât mai devreme cu o limbă străină, începând cu grădiniță, școala primară și apoi liceu. Limba străină este un organism viu, iar investiția în învățarea unei limbi străine este una de lungă durată și necesară, care “deschide uși” și atrage după sine multe avantaje cum ar fi: posibilitatea de a studia în străinătate, găsirea unui loc de muncă bine plătit, deschidere spre noi oportunități de afaceri etc.

 

Școala noastră vine în întâmpinarea acestei necesități, care reprezintă cunoașterea unei limbi străine prin cursurile pe care le oferim: cursuri pentru copii, numiți “ young learners” în engleză începând cu vârsta de 6 ani până la elevi de gimnaziu, liceu și studenți. Pentru copiii care doresc să susțină examene acreditate internațional, pregătirea trebuie începută încă din clasele primare, cu lecții care să fie structurate conform aptitudinilor de citit, scris, vorbit și ascultat. Câteva exemple de teste de evaluare a cunoștințelor la copii de școala primară și gimanziu sunt : Flyers, Movers, KET și PET oferite de Cambridge Esol, pentru care copii pot urma cursuri de pregătire la noi la școală.

Acestor examene preliminare, le urmează mai apoi examene mai complexe de tipul IELTS, ECL sau Cambridge. Cursurile pot să aibă loc în grupuri mici de max. 5 copii, câte doi sau cursuri individuale, în funcție de cerințele și nivelul de cunoștințe ale acestora.

 

Susține examenul Goethe pentru germana în Oradea

 

„Ești de atâtea ori om câte limbi știi” – o expresie cunoscută care poate îți amintește de faptul că ai dorit mai demult să înveți limba germană, să dai examenul IELTS sau să îți reîmprospătezi limba italiană. În Oradea, de asemenea, este încurajată învățarea limbilor străine. În vederea atingerii scopului dorit, cei de la Babel Trad Center vă stau la dispoziție, acesta fiind singurul centru din localitate unde se organizează examene IELTS sau Goethe (nivel B1 și B2).

Iată două exemple concrete care urmează a se concretiza:

Persoanele doritoare să susțină examenul Goethe, nivel B1 și B2 se pot inscrie la sediul nostru - pentru organizarea examenului la Oradea, numărul minim de înscriși trebuie să fie 10.

La Babel Trad Center poți învăța următoarele limbi străine: engleză, germană, franceză și italiană şi rusă. Dacă vrei să afli mai multe despre profesorii de la Babel Trad Center, apasă aici.

Până în prezent, Babel Trad Center și-a creat un portofoliu important în ceea ce privește numărul cursurilor susținute pentru companiile care investesc în formarea lingvistică a angajaților. Aceștia învață pe parcursul orelor de studiu să folosească atât un limbaj comercial, cât și unul general. Vezi și portofoliul: http://www.babeltradcenter.ro/colaborari.

 

Acum poți susține examenul IELTS în Oradea, la Babel Trad Center!

Din toamna aceasta poți susține examenul IELTS în Oradea, la centrul de limbi străine BABEL TRAD. După multe eforturi de a organiza IELTS-ul și în Oradea, echipa Babel Trad a reușit! Candidații interesați să susțină examenul IELTS se pot înscrie  pentru examenul din data de 20 Ianuarie 2018 (data limita de înscriere 15 Decembrie 2017).

Trebuie însă menționat și faptul că pentru organizarea unei sesiuni de examinare este nevoie de un număr minim de 20 de persoane, pentru modulele Academic și General împreună. După cum am mai scris și in articolele anterioare, IELTS-ul se structurează în modul Academic și General. Care este diferența dintre cele două? IELTS General este în primul destinat pentru persoanele care doresc sa se angajeze în străinătate, iar IELTS Academic se adresează persoanelor care merg să studieze în străinătate.

Mai multe informații legate de înscriere și structura examenului găsiți la: www.britishcouncil.ro/

Centrul Babel Trad organizează totodată de 2 ori pe ani, primăvara și toamnă, pretestări oficiale gratuite. Cei interesați se pot înscrie în limita locurilor disponibile la o testare gratuită oferită din partea centrului. Scopul acestei testări este de a arăta persoanelor care vor să susțină examenul structura acestuia și punctajul pe care aceștia l-ar putea obține la un examen oficial. În afara acestor două sesiuni anuale care au loc la date anunțate, persoanele doritoare, la solicitare, pot să susțină la centrul Babel, o pretestare contra cost. Este necesară doar o programare cu câteva zile înainte.

Câteva cuvinte despre examenul IELTS în Oradea, ne spune coordonatorul Babel Trad Center, Anca Cheta:

„Din experiența noastră, pot să spun că examenul nu este unul foarte ușor. Prin urmare, le recomand persoanelor care se hotărăsc să-l susțină și știu că au nevoie de acest certificat, să se înscrie la o pretestare pentru stabilirea nivelului inițial, urmând ca apoi să se înscrie la cursuri de pregătire. De foarte multe ori este greu pentru cursanți să se autoevalueze în mod obiectiv, de aceea au nevoie de îndrumare din parte unor profesori cu experiență în pregătirea pentru IELTS. Profesorii noștri le pun la dispoziție toate materialele necesare în vederea atingerii punctajului dorit.

Cursurile noastre sunt împărțite pe module de două sau trei luni, cu o frecvență de o dată sau de două ori pe săptămână. Există însă și varianta de curs intensiv de o lună, în funcție de timpul disponibil al candidatului, de cunoștințele sale și de data la care acesta trebuie să susțină examenul.”

IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de limba engleză din lume. Mai mult de 2,9 milioane de teste sunt susținute anual.

Testul IELTS îți poate crea noi oportunități – te poate ajuta să locuiești, să studiezi și să lucrezi în lumea întreagă. Mai mult de 10 000 de organizații din 140 de țări acceptă testul IELTS, inclusiv organizații guvernamentale, academice sau instituții de angajare.

IELTS este singurul test de limba engleză care este acceptat cu scopul de imigrare de către toate țările care cer un test de limbă. Dacă aplici pentru un permis de rezidență sau de muncă în Marea Britanie, IELTS se află pe lista testelor de limba engleză acceptate.

Mai jos sunt prezentate o serie de  informații utile legate de examenul IELTS.

Examenul este structurat în două module: modulul general pentru muncă în străinătate și modulul academic necesar studiilor la universitate în străinătate. Modulul general conţine aceleaşi probe ca şi modulul academic exceptând prima parte de la proba scrisă și partea de citire (https://www.britishcouncil.ro/examene/ielts).

În cadrul examenului se evaluează 4 competențe: înţelegerea unor texte scrise (Reading), parte de ascultare (Listening), scriere (Writing), conversație orală (Speaking).

Scala de evaluare conţine 9 benzi de la 0 la 9 unde banda 5 desemnează  utilizatorul modest iar banda 9 utilizatorul expert.

Majoritatea universităţilor cer pentru adimitere minimum 6,5.
Examenele sunt recunoscute internaţional şi sunt încadrate în sistemul de examinare ALTE. Pentru toate examenele se pot realiza simulări şi cursuri de  pregătire.

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________