Blog

Acum poți susține examenul IELTS în Oradea, la Babel Trad Center!

Din toamna aceasta poți susține examenul IELTS în Oradea, la centrul de limbi străine BABEL TRAD. După multe eforturi de a organiza IELTS-ul și în Oradea, echipa Babel Trad a reușit! Candidații interesați să susțină examenul IELTS se pot înscrie  pentru examenul din data de 20 Ianuarie 2018 (data limita de înscriere 15 Decembrie 2017).

Trebuie însă menționat și faptul că pentru organizarea unei sesiuni de examinare este nevoie de un număr minim de 20 de persoane, pentru modulele Academic și General împreună. După cum am mai scris și in articolele anterioare, IELTS-ul se structurează în modul Academic și General. Care este diferența dintre cele două? IELTS General este în primul destinat pentru persoanele care doresc sa se angajeze în străinătate, iar IELTS Academic se adresează persoanelor care merg să studieze în străinătate.

Mai multe informații legate de înscriere și structura examenului găsiți la: www.britishcouncil.ro/

Centrul Babel Trad organizează totodată de 2 ori pe ani, primăvara și toamnă, pretestări oficiale gratuite. Cei interesați se pot înscrie în limita locurilor disponibile la o testare gratuită oferită din partea centrului. Scopul acestei testări este de a arăta persoanelor care vor să susțină examenul structura acestuia și punctajul pe care aceștia l-ar putea obține la un examen oficial. În afara acestor două sesiuni anuale care au loc la date anunțate, persoanele doritoare, la solicitare, pot să susțină la centrul Babel, o pretestare contra cost. Este necesară doar o programare cu câteva zile înainte.

Câteva cuvinte despre examenul IELTS în Oradea, ne spune coordonatorul Babel Trad Center, Anca Cheta:

„Din experiența noastră, pot să spun că examenul nu este unul foarte ușor. Prin urmare, le recomand persoanelor care se hotărăsc să-l susțină și știu că au nevoie de acest certificat, să se înscrie la o pretestare pentru stabilirea nivelului inițial, urmând ca apoi să se înscrie la cursuri de pregătire. De foarte multe ori este greu pentru cursanți să se autoevalueze în mod obiectiv, de aceea au nevoie de îndrumare din parte unor profesori cu experiență în pregătirea pentru IELTS. Profesorii noștri le pun la dispoziție toate materialele necesare în vederea atingerii punctajului dorit.

Cursurile noastre sunt împărțite pe module de două sau trei luni, cu o frecvență de o dată sau de două ori pe săptămână. Există însă și varianta de curs intensiv de o lună, în funcție de timpul disponibil al candidatului, de cunoștințele sale și de data la care acesta trebuie să susțină examenul.”

IELTS (International English Language Testing System) este cel mai popular test de limba engleză din lume. Mai mult de 2,9 milioane de teste sunt susținute anual.

Testul IELTS îți poate crea noi oportunități – te poate ajuta să locuiești, să studiezi și să lucrezi în lumea întreagă. Mai mult de 10 000 de organizații din 140 de țări acceptă testul IELTS, inclusiv organizații guvernamentale, academice sau instituții de angajare.

IELTS este singurul test de limba engleză care este acceptat cu scopul de imigrare de către toate țările care cer un test de limbă. Dacă aplici pentru un permis de rezidență sau de muncă în Marea Britanie, IELTS se află pe lista testelor de limba engleză acceptate.

Mai jos sunt prezentate o serie de  informații utile legate de examenul IELTS.

Examenul este structurat în două module: modulul general pentru muncă în străinătate și modulul academic necesar studiilor la universitate în străinătate. Modulul general conţine aceleaşi probe ca şi modulul academic exceptând prima parte de la proba scrisă și partea de citire (https://www.britishcouncil.ro/examene/ielts).

În cadrul examenului se evaluează 4 competențe: înţelegerea unor texte scrise (Reading), parte de ascultare (Listening), scriere (Writing), conversație orală (Speaking).

Scala de evaluare conţine 9 benzi de la 0 la 9 unde banda 5 desemnează  utilizatorul modest iar banda 9 utilizatorul expert.

Majoritatea universităţilor cer pentru adimitere minimum 6,5.
Examenele sunt recunoscute internaţional şi sunt încadrate în sistemul de examinare ALTE. Pentru toate examenele se pot realiza simulări şi cursuri de  pregătire.

 

 

 

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________